vrijdag 28 september 2012

Que rico, lekker, njamiie

Hola pata's ( bijnaam voor vrienden),

vandaag heb ik de eerste lessen Pasteleria bijgewoond. We hebben superlekkere dessertjes klaargemaakt namelijk: Pionono en Queque de queso. Onderaan schrijf ik de recepten en de bereidingswijze van deze lekkernijen op, zodat jullie, indien gewenst, een stukje Peruaanse zoetigheid in huis kunnen halen. Veel backplezier!


Pionono (lichte deegrol met dulce de leche vulling)

Ingrediënten
- 12 eieren
- 250 g bloem
- 300 g suiker
- zakje van 25 g backpoeder
- vanille-extract ( genoeg!)
150 g chuño ( ik denk dat men het in België kan vinden = bloem van mais)
1 kg dulce de leche ( eventueel van het merk Nestle in België?- anders zelfgemaakt)
indien gewenst: poedersuiker en fruit ter versiering

Bereidingswijze:
1. Eigeel en eiwit van elkaar scheiden
2. Bloem en maisbloem met backpoeder in een kom mengen
3. Eiwit stijfkloppen en beetje bij beetje de suiker toevoegen
4. Eigeel onder de gesuikerde massa geven en flink opkloppen
5. Massa mengen met bloemmengsel en roeren
6. Vanille-extract erbij doen ( mag gerust veel zijn)
7. Op een grote bakplaat 25 min laten bakken bij 180 C
8. Deeg uit de vorm halen en op een handdoek leggen.
9. Het geheel met de dulce de leche pasta insmeren
10. De handdoek voorzichtig oprollen tot men een deegrol krijgt
11. Naargelang de voorkeur met poedersuiker en fruit afwerken





2. Queque de queso (Peruaanse kaastaart)

Ingrediënten:
- 4soeplepels gecondenseerde melk
- 2 eidooiers
- 250 g boter
- 500 g vanillekoekjes (zandkoekjes best)

Voor de kaascreme
- 300 g Philadeplhia
- 400 g room
- 1 pakje gelantine zonder smaak
- 2 lepels gecondenseerde melk

Bereidingswijze:
1. Vanillekoekjes tot een bloemachtige structuur verwerken ( fijn maken)
2. Boter in kleine stukjes snijden en bij de koekjes geven
3. Mengsel tot een massa kneden
4. De gecondenseerde melk (2 lepels) en de eierdooiers erbij doen
5. Deeg in een backvorm duwen, als bodem
6. Deeg 20 min bij 180 C laten bakken
7. Daarna voor de creme de platte kaas met de room en 2 lepels gecondenseerde melk mengen
8. Goed roeren en daarna de opgeloste gelantine toevoegen
9. De kaasmassa in de backvorm met deeg gieten
10. Geheel laten afkoelen

BUEN PROVECHO !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten