zaterdag 6 oktober 2012

Pasteleria -la segunda!

Na een zeer spontane sleepingover bij tante Chary in Puyango inclusief lekker eten van de Polleria (restaurant waar ze enkel kip aanbieden) ging ik richting universiteit. Ik had supergoed geslapen en was overgelukkig toen ik wakker werd met het liedje " Careless whisper", dat elke ochtend in de straten van Puyango weeklinkt. ( ik hou echt van die momenten, waarop je hier bekende liedjes hoort). Vandaag stonden limoencake en brownies op het lijstje. De recepten vinden jullie onderaan. Que te salgas bien, cuando intentas! 

Brownies

Ingrediënten: 
- 250 g noten (volgens goesting)
- 2 pakjes schokolade / 2 grote repen
- 250 g suiker
- 250 g bloem
- 6 eieren
- 200 ml melk 

Bereidingswijze:
1. de eieren klutsen en flink roeren
2. 250 g suiker toevoegen
3. de boteren en de chocolade laten smelten en mengen
4. de eiermassa bij de gesmolten chocolade geven 
5. bloem toevoegen en alles goed roeren
6. melk erbij gieten 
7. massa in een bakvorm gieten en met de gemalen notjes bedekken

Tip! Wie een hevigere chocoladensmaak prefereert, kan een beetje kakoa toevoegen aan de deeg. 





Queque de limón 

Ingrediënten: 
- 12 eieren
- sap van 12 limoenen
- 15 vanillekoekjes
- 400 g suiker
- 250 g boter
- 600 ml gecondenseerde melk 

Bereidingswijze:
1. de vanillekoekjes verpletten en tot een fijne structuur verwerken
2. eigeel en eiwit van elkaar splitsen
3. limoenen uitpersen
4. vanillekoekjes, boter en samen met een eigeel tot een massa kneden
5. Het geheel in een ingevette bakvorm duwen
6. limoensap, melk eigeel een beetje opkloppen en over de deeg gieten
7.eiwit stijf kloppen en suiker beetje bij beetje toevoegen
8. eiwitschuim eveneens over de deeg gieten
9. Het geheel voor ongeveer 20 min in de oven bij175 C



Geen opmerkingen:

Een reactie posten